Spille poker med kalkulator?

Siden en kortstokk består av et bestemt antall kort der alle er forskjellige, er det mulig å regne seg frem til når man skal satse, eller når man skal kaste kortene. Hvis man sitter på noe unikt og fantastisk, som et fullt hus med ess på topp, eller en royal flush i spar bør man jo heller tenke på hvordan man skal få de andre til å satse mest mulig penger på å spille poker. Men, å spille poker handler jo ikke akkurat om på få royal flush hele tiden.

Sitter man for eksempel med ett par, er sannsynligheten for at man vinner mest tilstede hvis man bare spiller mot én motspiller, og selv da er det en 42% sjanse for motstanderen har en bedre hånd. Hvis man skal spille poker med 3 eller flere blir sjansen lavere og lavere for at man skal profitere på ett par, og man bør tenke seg om før man satser for mye.

Spille poker med god taktikk

Spille poker med vinnende hender

Mange behandler tre like og to par som nærmest det samme, og satser like mye på hver av hendene. Dette er ikke akkurat lurt når man skal spille poker, for erfarne pokerspillere vet at tre like er tre ganger så sjeldent som to par. Det samme gjelder straight og flush. Mange tror at det er lettere å få flush, siden kortene ikke trenger å være i rekkefølge, men det er faktisk dobbel så høy sannsynlighet for å vinne med en flush når du skal spille poker.

Får man fire like eller fullt hus er det jo bare å spille, for her er faktisk sannsynligheten for at noen skal ha en bedre hånd enn deg forsvinnende liten, selv om muligheten kan være opptil et par prosent på et bord med 10 spillere. Selv om man spiller poker med kalkulator, er det ofte viktigere å ha et pokerfjes, slik at de du skal spille poker mot ikke finner ut hvor gode kort du sitter med.